

西安市交大附中分校2013~2014学年第一学期

期中考试初三英语

I.	単项选择(每小题1 /	分,共20分)		
1.	This toy gun reminds	her her lost son		
	A. in	B. for	C. from	D. of
2.	the weather i	s like, you can always fir	nd the athletes practicing	outside.
	A. Whenever	B. However	C. Whatever	D. Wherever
3.	—They have never be			
	A. Neither do we.	B. So have we.	C. Neither have we.	D. So we have.
4.	He finds watching mo	ovies because the	e people speak too fast.	
	A. frustrating	B. frustrated	C. frustrate	D. frustration
5.	Mr. Smith gave us	on how to learn En	glish well.	
	A. some advices	B. many advices	C. some advice	D. an advice
6.	We are often told	at people in trouble.		
	A. not to smile	B. to smile	C. not to laugh	D. to laugh
7.	—What is behind the	tree?		
	—There must be a do	gthere.		
	A. to sit	B. sit	C. sitting	D. sat
8.	—Must I finish my ho	omework now?		
	—No, you Y	You may have a rest first.		
	A. mustn't	B. can't	C. may not	D. needn't
9.	You always come up	with good solutions	people's problems.	
	A. in	B. of	C. to	D. for
10	. —Can you tell me wh	nat to wear at the party?		
	—If I you, I_	the blue jeans.		
	A. am, will wear	B. was, will wear	C. were, would wear	D. were, wore
11.	our surprise,	he didn't pass the Englis	h exam.	
	A. In	B. With	C. By	D. To
12.	. —What are you going	g to do this afternoon, An	dy?	
	—My hair is too long	g. I want to get my hair		
	A. cut	B. to cut	C. to cutting	D. cutting
13.	. Some of the students	were late the hea	avy rain.	
	A. because	B. though	C. because of	D. so that
14.	. I like music			
	A. that have great lyri		B. that I can dance	
	C. that I sing along		D. that isn't too loud	
15.	. They met each other	a cold winter day	fifteen years ago.	
	A. on	B. in	C. at	D. for
16.	. He used to la	ate. But now he is used to	early.	
		B. sleep, getting up		D. sleeping, getting up
17.	. I'd like to trek		- 2.2	2 0.0 0 1
			C. over	D. on



18. My parents want to	go on vacation.			
A. somewhere peace	cefulB. dangerous somew	here		
C. somewhere bori	ng D. fascinating somew	vhere		
19. I think voo	cabulary lists us a	a lot.		
A. make, help	B. making, helps	C. makes, helping	D. making, help	
20. — Who is the man	is talking to our	English teacher?		
—Oh! It's Mr. Baker, our new math teacher.				
A. he	B. that	C. whom	D. which	
II. 完形填空(每小题	[1分,共10分)			

A man was walking along the street when he saw a woman struggle (奋力) with a large box. It was half in and half <u>21</u> of her car. He was a helpful kind of man, so he went up to the woman and said, "Let me give you a hand with that box. It looks very <u>22</u>"

"That's very kind of you," the woman said. "I'm having a lot of 23 with it. I think it's stuck (\darksquare)

住). " "Together we'll soon move it," the man said. He <u>24</u> into the back seat of the car and took hold of the other end of the box. He said, "I'm ready." And he began to <u>25</u> hard.

For several minutes the man and the woman struggled with the box. Soon they were <u>26</u> in the face. "Let's rest for a minute," the man said. "I'm sorry, but it <u>27</u> stuck. " A few minutes later, the man said, "Let's try again. Are you ready?" <u>28</u> of them took hold of the box again. "One, two. three! " the man said, and they went on with their struggle.

At last, when they were very tired, the man said, "You are 29 It really is stuck. I don't think there's 30 we can get it out of the car." "Get it out of the car!" The woman cried. "I'm trying to get it in!"

21. A. in	B. out	C. on	D. off
22. A. heavy	B. strong	C. dear	D. new
23. A. trouble	B. questions	C. matter	D. accidents
24. A. got	B. stepped	C. came	D. walked
25. A. pull	B. carry	C. push	D. lift
26. A. white	B. tired	C. red	D. hurt
27. A. goes	B. falls	C. grows	D. seems
28. A. Every	B. All	C. Either	D. Both
29. A. ready	B. right	C. clever	D. sure
30. A. anything	B. anywhere	C. any one	D. any way

III. 阅读理解(4篇,每题1分,共20分)

A

What is a library for? Most libraries have books and other things to read. Many of them have things to listen to. Some libraries even have computers. Very few people would think of a library as a place to live in.

One library in New York City turned into a home for 250 people for a few days. These were all people near the library. They slept on the floor. Why did the people move into the library?

The people moved into the library because the city wanted to close it to save money. These 250 New Yorkers loved their library. They didn't want to lose it. So they moved in. They knew that the library couldn't be closed if they were living inside it. At last the city agreed to keep the library open, and the people all went home.



根据短文内容判断正(A)误(B)。

- () 31. This story happened in the libraries in Australia.
- () 32. The library almost closed to save the city money.
- () 33. There were 350 people living in the library at that time.
- () 34. The people in this story liked to read books.
- () 35. A closed library would keep the people quiet.

В

On the first day of my sixth grade, I saw one little girl called Amy on the school bus. "Don't talk to her," said Lauren, who sat beside me, "or they will make fun of you."

Amy had many physical differences-lots of reasons for other kids to make fun of her. Her eyes weren't straight. Her glasses were too big. And she had really ugly teeth.

Every day as we drove to and from school, kids would <u>insult</u> Amy, "God, what a strange face! Stop looking at me!"

I had to be in silence. After all, I didn't want them to treat me in the same way.

But while I was insulting her, my heart ached for the girl. I could see that she was so ashamed and alone. Then I wanted to stand up for her. I just didn't know how to stop my schoolmates until the night of our class skating party.

Our whole class was there. Amy was there, too. Amy didn't know how to skate, but I could see how much she wanted to have fun like the rest of us. So I skated over to her and took her by the hand. She just smiled, and was very excited.

The next morning there was much news about Amy and me skating together. But nobody laughed at her or me. And they didn't for the rest of the year. I never heard from Amy again after the school year. But I've always hoped that I changed her life for the better.

- 36. What grade was the writer in when he first met Amy?
 - A. Grade 1. B. Grade 2.
- C. Grade 5.
- D. Grade 6.

- 37. What did Amy look like?
 - A. She was beautiful. B. She was ugly.
- C. She was fat.
- D. She was serious.
- 38. The underlined word "insult" has the similar meaning to "
- A. laugh at
- B. look after
- C. wake up
- D. talk with

- 39. What did he do on their class skating party?
 - A. He taught Amy to skate.
- B. He introduced Amy to others.
- C. He drove Amy out of the party.
- D. He said sorry to Amy.
- 40. What happened after the party?
 - A. Kids began to talk with Amy.
- B. Amy left the school.
- C. Kids no longer laughed at Amy.
- D. Amy's life changed for the worse.

 \mathbf{C}

There will be a holiday next week and I can't decide what to do. I have a lot of work to do at home, and this would be a good chance to do it. But I would rather not spend the holiday that way. I can work at home all the rest of the year.

Last year I went north to the mountains. Everything was beautiful, but it was too cold this time of year. And



it's really too far to go for a short holiday. I have decided that this is not a good time to go to the mountains. But I do want to go to some place.

Perhaps this would be a good chance to go to the beach. I like to go for a walk along the seashore in the warm sunshine and watch the water. It's only about eighty miles and I could get there in about two hours. After thinking it over, I'm sure that this is better time for the seashore than for the mountains. I guess I'll plan to go to the beach next week.

Oh, here is a letter from Jim. He says that he is going to his house in the mountains for the holiday, and he wants me to go with him. After giving it some more thought, I guess it wasn't really too cold last year. And perhaps it might rain at the seashore and then I wouldn't enjoy it at all. The mountains are only 300 miles away. I think I'll write to Jim right now and tell him I'll go with him.

41. The author is going to have a holiday next wee	k. How will he spend his holiday?			
A. He'll stay at home	B. He wants to visit his friend			
C. He wants to go out for a holiday.	D. He is going to do all the housework at home.			
42. What did the author do for his holiday last year	?			
A. He visited the History Museum.	B. He went to the mountain.			
C. He went to the sea	D. He visited the Great Wall.			
43. How did the author plan to spend his holiday fi	ow did the author plan to spend his holiday first?			
A. He wanted to go to the sea for his holiday	B. He wanted to go hiking			
C. He planned to do some shopping	D. He wanted to go skating.			
44. The author's friend is going to for his	The author's friend is going to for his holiday.			
A. the seashore	B. his home in the mountains			
C. drive to Hainan	D. fly to Sydney			
45. The author decided to at last.				
A. go with Jim and climb the mountains.	B. travel by himself			
C. travel by car	D. go to a foreign country			
	D			
Jane was not a good student. Her head was in	n the clouds most of the time. She wanted to listen in class, but			
other things seemed more important: her clothes, l	ner hairstyle, films and television. Many times she tried to work			
hard at her lessons, but soon she became absent-m	inded.			
One day, her math teacher gave the class an i	mportant lesson and told her students that there would be a test			
the next week. She helped them review all the wee	k. Jane seemed to listen in class, but her mind went away again.			
The day of the test arrived. Jane couldn't ar	nswer many of the questions on the exam. Mike, a very hard-			
working student, sat next to Jane. So Jane decide	ed to copy his. Mike was very angry when he found Jane was			
copying his answers. He changed all his answers	so that they were not right. Before the bell rang, Mike quickly			
changed his answers back into right ones. After t	he test, Mike turned to Jane and said, "All those answers you			
copied from my paper are wrong."				
46. Jane thought a lot of things EXCEPT				
A. her clothes B. her study	C. films and television D. her hairstyle			
47. The math teacher helped her students review for				
A. there would be an English test	B. there would be an important lesson			
C. she wanted her students to study hard.	D. she wanted them to pass the math test.			
48. Jane couldn't answer many of the questions on	the exam because			
A. her mind was not in the study most of the time	me B. she was not clever.			



C. she always slept in class.	D. she didn't know how to study		
49. Mike was angry when he			
A. was changing all his answers	B. failed the math test		
C. found Jane was copying	D. found Jane copying the wrong answers		
50. Which of the following is right?			
A. Jane copied the wrong answers.	B. Mike couldn't answer the questions		
C. Jane sat before Mike.	D. Jane tried her best in the exam.		
第	斯卷(共35分)		
I. 根据汉语提示完成下列句子。(每小题2分	,共10分)		
51. 我必须到北京去上三个星期的数学课。			
I have to go to Beijing for			
52. 青少年在上学期阶段不应该留长发。			
Teenagers shouldn't kee	ep long hair at school.		
53. 灯开着他就走了。			
He went out			
54. 如果我是你的话,我将远离可乐和甜食。			
I'd cola and sweet des	serts if I were you.		
55. 有一天,我一定会实现我的梦想。			
I will achieve my dream			
II. 选词填空。(10分)			
love beautiful have six real	we when flower visit make		
	e re <u>50 a great time nere. Austrana is the 57 rar</u> gest country in		
_	ossible for me to tell you everything .Sydney is a beautiful city.		
There are many big trees and beautiful <u>58</u> around the houses and they look <u>59</u> beautiful. There are also some			
special animals in Australia, such as kangaroos ar			
_	ny places of interest around Sydney. I'd like to spend more time		
here, but we will fly to another city, Cairns ,to	see coral beds(珊瑚礁)tomorrow. It is said that words can not		
describe the <u>62</u> of the colourful corals. Many far	-		
Now we are busy packing our bags so that we will not lose time <u>64</u> we leave. We can enjoy <u>65</u> in Cairns			
this time tomorrow. I'm looking forward to going			
56 57 58			
61 62 63	64 65		
III. 补全对话。(有两个选项多余。每题1分,	±5 分)		
A: We have a lot of rules at school.	New Y		
	For example, we have to wear uniforms at school. But the		
problem is that they are so ugly.			
A: 57.			
B: Are you allowed to bring snacks to school?			



康 1对 1	
A: 58 We're not allowed to bring wa	alkmans to school, either.
B: That's right. I think listening to music in school is not good for our studies.	
A: We have to stay at school from Mondays to Fridays. During the class, some	etimes our teachers ask us to study
in groups.	
B: 59A: Yes, sometimes. But I think it's a good idea to learn from each other.	
B. Yeah, 60	
A. I can't believe your school has so many rules.	
B. How do they like the rules?C. So do we.	
D. Of course not.E. Do you make noise in class?	
F. I agree with you.	
G. We are not allowed to wear our own clothes, either.	
IV.	
假如你是Nick,你的美国笔友Jack 想到北京旅游。请根据后面写作的要	点给他写一封信,向他作简单介
绍。	
1. 北京是中国的首都(capital),有许多名胜古迹(places of interest),如	动宫(the Palace Museum),长
城(the Great Wall)等。	
2. 北京位于中国北部,冬天有时下雪。	
3. 游览北京最好的时间是秋天,天气既不太冷也不太热(neithernor)	•
4. 北京人很友好,食物也很美味(delicious)。	
要求:语句通顺,包含所有要点,也可适当发挥,80词左右。	
Dear Peter,	



西安市交大附中分校2013~2014学年第一学期

期中考试初三英语参考答案

- I. 单项选择 1—5. DCCAC 6—10. CCDCC 11—15. DACDA 16—20. BAABB
- II. 完形填空 21-25. BAAAC 26-30. BDDBD
- III. 阅读理解
- A. 31—35. BABAB
- B. 36—40. DBAAC
- C. 41—45. CBABA
- D. 46—50. BDACA

第II卷

- I. 完成句子
- 51. 我必须到北京去上三个星期的数学课。

I have to go to Beijing for a three-month math course.

52. 青少年在上学期阶段不应该留长发。

Teenagers shouldn't be supposed to keep long hair at school.

53. 灯开着他就走了。

He went out with the light on.

54. 如果我是你的话,我将远离可乐和甜食。

I'd keep away from cola and sweet desserts if I were you.

55. 有一天, 我一定会实现我的梦想。

I will achieve my dream one day.

- II. 选词填空
- 56. having 57. sixth 58. flowers 59. really 60. lovely
- 61. visited 62. beauty 63. made 64. when 65. ourselves
- III. 补全对话。 CGDEF
- IV. 略

西安市交大附中分校2013~2014学年第一学期

期中考试初三英语解析

完形填空

- 21.一半在车里,一半在车外
- 22.看起来很沉重的
- 23.有麻烦
- 24.get into的意思是进入
- 25.push的含义是推
- 26.因为他们一直很用力想把箱子拿出来,很快他们就很累了
- 27.看起来像卡住了



- 28.两个人都用both
- 29.你说的是对的
- 30....there's...没有其他方法

阅读理解

B篇

- 36.细节题,见第一段第一句话。
- 37.细节题,见原文第二段,通过对Amy的外貌描写,我们可以得出,她不好看。
- 38.insult是羞辱,嘲笑的意思。
- 39.细节题,见原文倒数第二段倒数第二句。
- 40.细节题,见原文最后一段第二句。

C篇

- 41.细节题,见原文第一段第三句话。
- 42.细节题,见原文第二段第一句话。
- 43.细节题,见原文第三段第一句话。
- 44.细节题,见原文最后一段第二句话。
- 45.细节题,见原文最后一段最后一句话。

D篇

- 46.细节题,见第一段第三句话。
- 47.细节题,见原文第二段。
- 48.细节题,见原文第一段第二句话。
- 49.细节题,见原文最后一段第五句话。
- 50.细节题,见原文最后一段最后一句话。