2018~2019学年9月四川成都锦江区四川省成都市第十七中学高三上学期月考英语试卷(详解)

一、阅读理解(每题2分,共30分)

1. A

Hiring a self-drive car really adds to the enjoyment of your holiday. There are so many places of interest to visit. And if you enjoy seeing more than just the city centre, there's no better way to explore than by car.

Hire Charges		
What's included	What's not included	
• Unlimited mileage (里程数)		
• Expenses on oil, maintenance (保养)		
and repairs, which will be repaid on	Personal accident insurance	
production of invokes (发票) .	Garaging, petrol, parking and traffic fines.	
Full insurance cover but exclusive of		
personal accident.		

Conditions of Hire

- 1. The shortest rental period at these especially low prices is three days. For prices and for periods of one or two days you only see our representative at the hotel.
- 2. Car hire must be booked six weeks or more. before arrival in London to guarantee a car. But if you have been unable to make a booking in advance, please see our representative at the hotel who may still be able to help you.
- 3. The car types on the sheet are examples of the types of cars in each price range, but a particular car cannot be guaranteed.
- 4. Upon delivery the driver (s) will be asked to sign the car hire company's Conditions of Hire.
- 5. If you decide to hire a car, Just fill in the Booking Form and return it to us. A booking fee of £12 as part of the car hire cost is required.

6. Should you be forced to cancel your car hire booking after payment in full (two
weeks before date of hire), a cancellation charge of £12 will be made.
(1) According to the advertisement, what will a car hirer pay extra money for?
A. The cost of repairs to the car.
B. The cost of maintenance of the car.
C. Insurance against damage to the car.
D. Insurance against injury to the driver.
(2) If you hire a car for four days,
A. you are offered a particular car
B. you are offered a car at a special price
C. you are guaranteed an enjoyable holiday
D. you are guaranteed a one time airport pick-up
(3) The following is statements are true EXCEPT
A. you can make a booking in advance
B. you are required to fill in a form before you hire a car
C. you can ask for canceling the booking anytime by paying extra £12
D. you have to pay a booking fee when you hire a car from the company
【答案】(1) D
(2) B
(3) C
【解析】(1)细节理解题。根据表格中Full insurance cover but exclusive of personal
accident (see below) and contents.可知要付额外的保险费。故选D。
(2) 细节理解题。根据The shortest rental period at these especially low
prices is three days.可知超过三天享受低价。
(3)细节理解题。根据Should you be forced to cancel your car hire booking
after payment in full (two weeks before date of hire), a cancellation
charge of £12 will be made.可知并不是任何时间都可以取消订车。
В

2.

This activity will melt away the pounds, build your body and leave you on an emotional high. Yet the form of exercise, the fitness trend or me year does not require gym membership or a personal trainer. All you need to do is walk.

"Walking is a refreshing alternative to complicated acrobic (氧) routines and overpriced gym membership." says personal trainer Lucy Knight, author of a new book on the exercise. "It is free, enjoyable, and already a part of everyday life. All you need to do is correct your technique, walk, faster and for longer and you will lose weight."

There is much evidence of the benefit of walking. Scientists at the University of Pittsburgh recently discovered that overweight people who walked briskly (快) for 30 to 60 minutes a day lost weight even if they didn't change any other lifestyle habits. Another American study found that people Who walked for at least four hours a week gained less weight than couch potatoes as they got older Researcher at the University of Massachusetts medical school found that people who walked every any had 25 percent fewer colds than those who sat a lot. Best of all, walking makes you feel good about yourself." For people suffering from depression, walking three to four times a week for 30 minutes has been shown to lift their mood, "says Knight.

But how to walk your way to weight loss and wellness? Health experts recommend that we should walk 10,000 steps a day to stay healthy. Actually you would probably need to walk at least 6000 steps a day to lose weight. "Your workout plans depend on your level of fitness. You should aim to progress by increasing your walking time by five minutes every two weeks, and walk a bit faster. In just three months, the results should speak for themselves, "says Knight.

(1) What is the latest fitness trend according to the passage?				
			A. Brisk walking.		B. Losing weight.	
			C. Working out in a	gym.	D. Exercising with a	personal trainer.
(2)	The underlined wor	d "overpriced" in Pa	aragraph 2 means	·
			A. expensive	B. worthy	C. prepaid	D. discountable
(3) Studies and researches are mentioned in the passage to show walking _			w walking			
			A. is gaining increas	sing popularity		
			B. benefits people i	in different aspects		
C. is an enjoyable way to lose weight						
			D. involves differen	t groups of people		
(4)	Which of the follow	ing statements can b	e inferred from the l	ast paragraph?
			A. 1,600 steps a day	y is needed for weigh	nt losses.	
			B. The effect of wal	king is noticeable ov	er time.	

C. Your fitness level depends on your health experts.

D. Changing the walking time every day is necessary.

【答案】(1)A

(2)A

(3)B

(4)B

- 【解析】(1) 细节理解题。Yet the form of exercise, the fitness trend of the year does not require gym membership or a personal trainer. All you need to do is walk.可知保健潮流是行走。
 - (2)细节理解题。根据Walking is a refreshing alternative to complicated acrobic (氧) routines and overpriced gym membership. It is free, enjoyable, and already a part of everyday life.可知overpriced,意思是expensive。
 - (3)细节理解题。根据There is much evidence of the benefit of walking.可知研究是为了证明行走的益处。
 - (4)推理判断题。根据In just three months, the results should speak for themselves.可知随着时间的推移,行走的效果就会出来。

3. C

The Asian country announced yesterday that China was putting tariffs or taxes on about \$3 billion worth of imports from the U.S. The tariffs are on 128 American-made products, ranging from pork and fruit to steel pipes. This will make it more expensive for America businesses to sell those products in China. And China says this was done as a response to the tariffs that the U.S. recently put on imports of Chinese steel and aluminum.

Meanwhile, U.S. President Donald Trump says more tariffs, new ones worth as much a \$50 billion are being planned by the U.S. on additional goods from China.So, one big question is, will all this cause a trade war, when countries take turns putting tariffs on each other's goods, causing prices to rise?

We don't know yet. The U.S. and China ship hundreds of billions of dollars of goods back and forth every year. So, the tariffs we've seen so far are a tiny part of that. And America's treasury secretary says the U.S. and China are talking behind the scenes about how to prevent a possible trade war.

But a number of experts are concerned this could turn into one and so are some stock investors. The Chinese tariffs were a major factor in a drop of the U.S. stock market yesterday when the Dow Jones Industrial Average fell 459 points. But just like it's hard to tell if a trade war is on the horizon, it's also hard to tell what kind of effects one could have decades down the road.

- (1) Which of the following imports did the U.S. government put tariffs on?
 - A. Pork.
- B. Fruit.
- C. Aluminum
- D. Steel pipes.
- (2) Why does the Chinese government put tariffs on imparts from the U.S.?
 - A. Chinese government wants to cease the trade war.
 - B. Chinese government wants to benefit from the trade.
 - C. Chinese government wants to make an eye for an eye.
 - D. Chinese government wants to promote the world trade.
- (3) What is the passage mainly about?
 - A. There is a trade war between China and the
 - B. The U.S. president increases the tariffs on Chinese goods.
 - C. Chinese government fights back to put tariffs on imported goods.
 - D. Putting tariffs on imports starts with tensions between the
- (4) In which section of a newspaper can you probably find this article?
 - A. Economy.
- B. Technology.
- C. Entertainment.
- D. Culture.

【答案】(1)C

- (2)C
- (3)D
- (4)A
- 【解析】(1) 细节理解题。根据And China says this was done as a response to the tariffs that the U.S. recently put on imports of Chinese steel and aluminum.可知施加关税的是铝。
 - (2) 细节理解题。根据And China says this was done as a response to the tariffs that the U.S. recently put on imports of Chinese steel and aluminum.可知中国施加关税是为了对美国行为做出回应。
 - (3) 细节理解题。根据第一段和Meanwhile, U.S. President Donald Trump says more tariffs, new ones worth as much a \$50 billion are being planned by the U.S. on additional goods from China.可知,本文主要是写中美两国现在状况取决于开始紧张的关系。

4. D

A sunflower is a sunflower. A mobile phone is a mobile phone. But can you combine the two to do something for your local environment? As early as next year it may well be possible. When you have finished with your mobile phone you will be able to bury if in a garden or a plant pot and wait for t to flower.

A biodegradable (生物所能分解的) mobile phone was, this month, introduced by scientists. It is hoped that the new type of phone will encourage consumers to recycle.

Scientists have come up with a new material over the last five years. It looks like any other plastic and can be hard or soft and is able to change shape. Over time it can also break down into the soil without giving out any poisonous chemicals. Brit ish researchers used the new material to develop a phone cover that contains sunflower seed. When this new type of cover turns into waste, it forms fertilizers. These feed the seed and help the flower grow.

Engineers have designed a small transparent (透明的) window to hold the seed. They have made sure it only grows when the phone is thrown away. "We've only put sunflower seeds into the covers so far. But we are working with plant experts to find out which flowers would perform best. Maybe we could put roses in next time." said one scientist.

As phone technology is developing so quickly, people are constantly throwing their mobiles away. This means manufacturers are under pressure to find ways of reeling them. Some 650 million mobile phones have been sold this year. Mont of then will be thrown way within two years, adding plastic, heavy metal and chemical waste to the environment. A biodegradable cover can offer some relief for nature, according to the scientists.

"The seed comes out and the flower grows in the pot so you don't have to concern yourself with the phone when you have finished using it," said Kerry Kirwan. She leads the research tears, which is based on the University of Warwick in Britain.

- (1) What is the purpose of this passage?
 - A. To tell the popularity of biodegradable cell phones.
 - B. To discuss the development of the cell phone technology.
 - C. To persuade the readers to buy the biodegradable cell phone.

D. To introduce an environmental-frien	dly cell phone to readers.			
(2) Which of the following is TRUE about the	ne cover of the new type of phone?			
A. It can turn into useful fertilizer for the sunflower seeds.				
B. It can hardly serve as the storage for the sunflower seed.				
C. It may give out poisonous chemicals	when breaking down.			
D. It may make the seed grow after the phone is thrown away.				
(3) What can be inferred from the passage?				
A. The new type of mobile phone will sell extremely well.				
B. The new type of mobile phone is already on the market.				
C. Other flowers may be used in the new type of cell phone.				
D. Mobile phone is increasingly importa	ant to the environment.			
($$ 4 $$) The most suitable title for this passage	might be " " .			
A. Design a Phone	B. Help the Sunflower to grow			
C. Protect Our Environment	D. Plant Your Phone			
【答案】(1) D				
(2)A				
(3) C				
(4) D				
· ,				
【解析】(1) 细节理解题。根据A biodegrada				
•	scientists. 可知这篇文章是介绍一种的手			
机。				
	v type of cover turns into waste, it forms			
fertilizers.可知手机壳会变为肥料。				
(3)推理判断题。根据But we are wo				
·	est. Maybe we could put roses in next			
time.可知,之后可能用到不同的社				
·	re finished with your mobile phone you			
	en or a plant pot and wait for t to flower			
可知这篇文章是关于将手机做成可	「以被用为肥料。			

二、多选多(每题2分,共10分)

The Ministry of Education said in March that it would remove some preferential provisions (优惠的规定) that award bonus points to some students total score. ___1__

According to the statement, no bonus points will be awarded for exceptional sports ability, winning academic Olympiads or science and technology competitions.

Reforms of the enrollment (录取) process

2 Key universities and others will be combined into the same round of enrollment to provide more choices for different students. Tianjin, Guangdong and Liaoning will adopt the reforms this year.

3

There will be 2,311 new majors to choose this year, many of which are oriented toward science and technology's new front-big data and artificial intelligence.

Around 250 colleges will set up courses on "data science and big data technology" and around 60 colleges will add "romantic engineering" as a new magic. ____4__

Ban on pubic of top scorers

In recent years, over-compass even hype (炒作) of the top scores and highest enrollment rate received negative reviews. This year. the ministry published a notice which stressed its firm stance (立场) of banning the practice before the exam. $\underline{}$

- A. New majors for artificial intelligence.
- B. New majors for the age of intelligence.
- C. According to it, violators would be punished severely.
- D. Talent section process will be simplified in many places this year.
- E. Cyberspace security is also a new option in this year's major selection.
- F. Previously, students with top performance were awarded bonus points.
- G. This effort, hopefully, will positively promote a more fair and scientific selection process.

【答案】GDBEC

【解析】1:本空在第一段末,前面是关于教育部门颁发的新政策,故此空是该政策的原因。

2:本空在段首是中心句,此段主要写各地区的措施。

3:本空是标题,下面内容说的是侧重智力的新专业。

4:本段举了三个例子,所以该空也是例子。

5:本段说了一些负面信息,针对负面信息,会做出相应措施,即惩罚。

三、完形填空(每题1.5分,共30分)

\$	View life from new angles
9.	view life from flew angles

When I was 14, life felt dull and boring. The high school I went to had over a					
thousand students, I didn't really to notice the differences between us all.					
But this dull view	But this dull view of mine2 when my parents bought me a camera				
for <u>3</u> . Even tho	ugh I didn't <u>4</u>	_ the first thing abou	t photography, I dived		
heard first into the med	lium. It was after a m	onth of playing with	my new camera when I		
realized I had no <u>5</u>	for taking pictures	. My photos were clea	arly <u>6</u> something		
of importance and back	ked <u>7</u> . After a	while, I became so	8 with my lack of		
artistic talent that I quit	my new hobby.				
During the summer	break, I suddenly de	ecided to pick it <u>9</u>	again. I went for a		
walk on the railroad	track behind my ho	ouse. Surprisingly, th	is walk on the tracks		
was10 beg	an my love for pho	tography. When I wa	s waking on the train		
tracks 11 a mode	el to photograph and	l only <u>12</u> arour	nd me, I <u>13</u> how		
important it was to loc	ok at the details of t	hings. I didn't worry	about trying to create		
something beautiful. In:	stead, I just <u>14</u>	_ photos of the beaut	y already around me. I		
quickly became15	to color, lighting,	shape, shading and	everything in between.		
After months of studying outdoor16 , I was finally able to create beauty of my					
own and my work has been17 in two small magazines.					
Slowly, my photos became something I was18 of. They're not masterpieces,					
but they're important to me. And they're signs of how much my artistic abilities					
have I went from zero artistic talent to being published.					
this Christmas gift from my parents, I now have a new way of looking at					
the world.					
1. A. fail	B. dare	C. care	D. pretend		
2. A. changed	B. occurred	C. appeared	D. collapsed		
3. A. birthday	B. fun	C. Christmas	D. practice		
4. A. recognize	B. read	C. forget	D. know		
5. A. talent	B. mood	C. passion	D. time		
6. A. missing	B. emphasizing	C. exaggerating	D. expressing		
7. A. space	B. freshness	C. color	D. technique		
8. A. popular	B. familiar	C. cross	D. open		
9. A. cut	B. off	C. over	D. up		

10.A. that	B. what	C. which	D. where
11.A. with	B. before	C. after	D. without
12.A. photos	B. trains	C. nature	D. sunshine
13.A. concluded	B. realized	C. remembered	D. questioned
14.A. captured	B. studied	C. ignored	D. featured
15.A. used	B. determined	C. connected	D. addicted
16.A. scenes	B. sports	C. materials	D. activities
17.A. advertised	B. published	C. covered	D. tested
18.A. ashamed	B. tired	C. proud	D. fond
19.A. gone	B. faded	C. kept	D. grown
20.A. In spite of	B. Owing to	C. Compared with	D. In addition to

【答案】CACDA ABCDB DCBAD ABCDB

- 【解析】1:根据前后文, When I was 14, life felt dull and boring.可知作者不在乎周围的东西。
 - 2:根据when my parents bought me a camera可知,作者态度改变了。
 - 3:根据this Christmas gift from my parents可知,是圣诞节的礼物。
 - 4:根据前后文的转折,可知作者不知道摄影知识。
 - 5:根据with my lack of artistic talent。可知作者认为自己没有天赋。
 - 6:根据前后文可知,作者拍的找会失去一些东西。
 - 7:根据前后文可知,作者拍的照片缺乏新鲜的东西。
 - 8:根据后文I quit my new hobby.可知作者心情不好。
 - 9:根据后文可知,作者又开始摄影,pick up固定搭配。
 - 10 : 名词性从句, what做从句主语。
 - 11:根据前后文作者沿着铁轨走,没有现成的模特去拍摄。
 - 12 :根据前后文I went for a walk on the railroad track behind my house.作者深处大自然中。
 - 13:根据I didn't worry about trying to create something beautiful.可知作者意识到了一些摄影方面的技巧。
 - 14:根据前后文,作者摆脱束缚,去拍摄周围的事物。
 - 15:根据前后文I was finally able to create beauty of my own , 说明作者对拍摄上了瘾。
 - 16:根据前后文,作者一直在拍摄户外的景色。
 - 17:根据in two small magazines, 说明作者的作品被发表。

18:根据They're not masterpieces, but they're important to me. 说明作者以自己的作品而骄傲。

19:根据上下文, I went from zero artistic talent to being published.说明作者能力不断增长。

20 : 根据上下文,是因果关系,因为父母给了礼物,所以我才有了看待世界的新方式。

四、词汇填空(每题1分,共10分)

7. Chantelle Brown — Young was not born with vitiligo (白癜风), but it has made her famous. She is the first super model with the skin condition, ____1__ causes areas of skin to lose their colour. Chantelle was born in Toronto, Canada. At the age of four she started to develop 2 (patch) of white skin and 3 (diagnose) with vitilligo. No one really knows why one percent of people ____4__ this skin condition, and there is no real cure. At school Chantelle was bullied for being different. The other kids often called her a 'cow', because of 5 way her skin looked. She moved school several times and finally left school at 16. From now on she decided, she ____6___ (be) proud of her skin. She got down to _____7 (post) photos of herself on Facebook and soon was 'spotted' by a Canadian YouTube star, Shannon Bondram, who asked her to be in a music video. It was while she was doing ____ 8 ___ her really big break happened. Tyra Banks asked her to be on America's Next Top Model. She didn't win, but she became famous. Her ____9 (profession) name now is Winnie Harlow, and she has nearly three million followers on Instagram. Little 10 little, she is changing people's ideas about what beauty is.

【答案】which; patches; was diagnosed; have; the; would be; posting; that;

【解析】1:考查定语从句。Which在从句中作主语。

professional; by

2 : 考查名词。可数名词需要用复数。

3 : 考查动词。谓语动词被动语态过去时。

4:考查动词。根据前后文需要用一般现在时原形。

5:考查冠词。固定搭配,需要冠词。

6:考查动词。从那时起,他决定将要做某事,用过去将来时。

7:考查动词。get down to doing sth固定搭配。

8:考查强调句。It is...that...

9:考查形容词。形容词修饰名词。

10:考查副词。固定搭配。

五、改错(10分)

8. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语

言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加: 在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除: 把多余的词用斜线(\)划掉。

修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last week, we had the honor of invite Sussie, a female literature teacher from Jenks High School, to give us a literature lesson. All of us were deep impressing by this unforgettable English lesson. Sussie started the class in an amusing story, that attracted at once. She spoke slowly and clearly so that we could follow him well. Great inspired we took an active part in the classroom activities. After class, many students being interviewed spoke highly of her. My classmate Peter told me that never before have he experienced so interesting a class. From this lesson, we came to conclusion that it was not so difficult to learn, English whether we could find a good way.

【答案】1.invite-inviting

2.impress-impressed

3.in-with

4.that-which

5.him-her

6.great-greatly

7.being去掉

8.conclusion前加a

9.have-had

10.whether-if

【解析】1.invite变动名词。Of后加动名词。

- 2.impress变过去分词。被动be done结构。
- 3.in变with。使用工具或手段用with。
- 4.that变which。非限制性定语从句用which。
- 5.him变her。代词指代一致。
- 6.great变副词,副词修饰动词。
- 7.being去掉,过去分词做定语。
- 8.加冠词a,可数名词前加冠词。
- 9.have变had,文章时态均为过去。
- 10.whether变if, if引导条件状语从句。

六、书面表达(25分)

- 9. 假定你是李华,你的英国笔友Jerry想了解中国人起名字的习惯(practice),并请你帮他起一个中文名字。请你根据以下提示给他写封邮件,内容包括:
 - 1.介绍中国人起名字的习惯;
 - 2.名字常表达的意义(至少两点);
 - 3.给Jerry起一个中文名字并说明起此名字的理由。

注意:

- 1.词数100左右;
- 2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
- 3.开头和结尾已经给出,不计入总词数。

Dear Jerry,

I am glad to tell you something about the Chinese naming practice.

Yours,

Li Hua

【答案】略

【解析】略